22 Şubat 2012 Çarşamba

Beliz Masajı :)

Bazı araştırmalara göre bebeklerin ilk masaj deneyimi normal doğum sırasında yaşanıyor.Beliz gibi sezeryan ile doğmuş bebeklere ise bu keyfi bizler yaşatabiliriz çünkü masaj masaj yapan kişi ile bebek arasında duygusal bir bağ kurar hemde solunum,sindirim gibi fiziksel gelişimlerinede katkı sağlar.Rahatlama herkesin hakkı, bebeklerimizin de...

Beliz doğduktan sonra ziyaretimize gelen ev hemşiremizin öğrettiği bebek masajını her banyo sonrası yapıyoruz, inanılmaz keyif alıyor,gülücükler saçıyor:)
Önemli bir nokta bilmeden yapılan masaj, bebeğe zarar da verebilir bu yüzden doğru kişilerden doğru teknikleri öğrenmek önemli.

Masaj yüz, kas-kıvrım yerleri, ayak,sırt,göbek olarak yapılmalı ve kesinlikle SÜT kullanılmalı.Bizim hemşiremiz bize yağ önermedi...

Dikkat edilmesi gereken kritik noktalar ise;
  • Yüz masajı özellikle sinüsleri ve diş çıkarma dönemi öncesi rahatlaması için altı ve üst damağı kapsamalı ( 3 er defa)
  • Bacak ve kol kaslarını ve kıvrım yerlerini ovarken eklem yerlerine dikkat etmek önemli, eklemlerden uzak durmak gerekiyor, uzamasını engelleme riski var!!!
  • Ayak masajı tek noktadan yapılmalı ( ben ilk zamanlar içten dışa yaparak Belizin ayağını dışa dönmesine sebebp oldum:(, şimdi düzeltiyoruz 
  • Sırt masajı kiatp sayfası açar gibi, göbek masajı ise saat yönünde ovalayarak yapılınca bebeklerimiz rahatlıyor ve yapılan masaj işe yarıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder