2 Mart 2012 Cuma

0-6 ay Bebek Gelişimi 1 (Alıntı:Playskool)

0-6 ay Bebek Gelişimi 1
Bu dönemde zamanının büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren yeni doğmuş bebekler için uyku, gelişimi açısından çok önemlidir. Verimli bir uyku için, bebeğinizin uyku alışkanlığı kazanmasını zorlaştıran tüm faktörleri ortadan kaldırmalı, ona rahat ve güvenli bir ortam yaratmalısınız.
Bu dönemde ayrıca;


  • Yakınındaki nesnelere, özellikle yüzlere çok dikkatli bakar, el ve ayak parmaklarını keşfeder ve kendini aynada tanır.
  • Duyduğu müziğin ritmine uyarak vücudunu hareket ettirir ve şarkı söylediğinizde ya da onunl a konuştuğunuzda cevap olarak bol bol mırıldanır.

  • Duygularını ve isteklerini ağlayarak, mırıltılar çıkartarak veya mimiklerle ve yüz ifadeleriyle anlatmaya çalışır.



Oyun Önerileri

Gözleri İçin Egzersiz Yapın: Yüzünüzü ya da elinize aldığınız bir oyuncağı bir yandan diğer yana doğru yavaşça hareket ettirin, böylece bebeğiniz onu gözleri ile takip etmeye çalışır.


Yüz İfadelerini Yapın: Bebeğinizin yaptığı farklı yüz ifadelerini taklit edebilirsiniz, bu onun için farklı ve eğlenceli olacaktır.

Duyurularını Uyarın: Bebeğinizin kavraması, sallaması, tutması ve hissetmesi için eline farklı nesneler verebilir ya da beş duyusunu (görme, duyma, koklama, işitme ve dokunma) geliştirmesi için farklı nesnelerden faydalanabilirsiniz.



Sevgi Gösterin: Bebeğiniz uyarılmayı, teşvik edilmeyi çok mu seviyor yoksa o kadar ihtiyaç duymuyor gibi mi görünüyor? Üzgün, mutsuz bebekler daha fazla ilgi ve şefkata ya da duygularını annelerinin sevgi dolu kucaklarında ifade etmeye ihtiyaç duyabilir. Ona olan sevginizi her zaman hissettirin.

Ce-e Oynayın: Bebeğinizi çok eğlendiren bu oyun, aynı zamanda ona sizin bir yerlere gittikten sonra her zaman onun yanına döneceğinizi öğretir, bu da bebeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder